Uutiset

Biokaasu raskaassa liikenteessä

Euroopan komissio on asettanut uudet päästövähennystavoitteet raskaalle liikenteelle, pyrkien vähentämään päästöjä jopa 90 % vuoteen 2040 mennessä. Biokaasun käyttö tarjoaa tehokkaan vaihtoehdon raskaan liikenteen päästöjen merkittävään vähentämiseen, säilyttäen samalla kuljetuskaluston tehot.

Pohjaset Oy on ottanut käyttöön LNG-kaasukäyttöisen auton, jossa on Kome Composite -korit sivukaatotoiminnolla ja nousevalla seinällä. Tämä komposiittikorinen yhdistelmä edustaa vihreää siirtymää kuljetusalalla. Yhdistelmä on noin 28 metrin pituinen, ja kantavuutta sillä on noin 50 tonnia. Kome Composite -korin keveys ja kestävyys tekevät tästä yhdistelmästä erinomaisen valinnan biotuotteiden ja kestävän kehityksen tuotesarjaan, sopien yhteen Euroopan komission päästövähennystavoitteiden kanssa.

Kome Composite komposiittikori biomassan kuljetukseen Kome Oy kaasuauto raskasliikenne biokaasu
Pohjaset Oy:n yhdistelmä on noin 28 metriä pitkä ja kantavuutta sillä on noin 50 tonnia

Maa- ja biokaasu ovat yleistyneet raskaiden kuorma-autojen polttoaineiksi nopeammin kuin sähkö, erityisesti pitkissä etäisyyksissä ja raskaiden ajoneuvoyhdistelmien vaatimissa olosuhteissa. Biokaasu tarjoaa kilpailukykyisen vaihtoehdon dieselille, tarjoten alhaisemmat käyttökustannukset ja paremman hyötysuhteen, mikä on johtanut LNG- ja LBG-kaluston määrän merkittävään kasvuun viime vuosina. Lisäksi biokaasun tuottamat päästöt ovat jopa 90 % vähäisemmät kuin fossiilisista polttoaineista syntyvät päästöt, ja lisäksi se on kokonaan uusiutuvasta lähteestä peräisin olevaa energiaa.

Kome Composite

Kome Composite tarjoaa innovatiivisia kuljetuskoreja, jotka erottuvat markkinoilla ainutlaatuisen ontelokomposiittirakenteensa ansiosta. Tämä materiaali on sekä kevyt että kestävä, mikä tarjoaa monia merkittäviä etuja verrattuna perinteisiin ratkaisuihin. Konttien yhtenäinen rakenne ilman liitoksia parantaa niiden käyttöikää ja vähentää rikkoutumisen riskiä. Lisäksi lämpöeristetty rakenne minimoi jäätymisongelmat, mikä on erityisen tärkeää kylmissä olosuhteissa.

Kome Compositen kontit ovat suunniteltu vastaamaan monenlaisiin tarpeisiin. Niiden keveys sallii suuremman hyötykuorman ja pienentää polttoaineen kulutusta, mikä tekee niistä ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon. Lisäksi niiden isku- ja törmäyslujuus on merkittävästi parempi, mikä lisää kuljetusten turvallisuutta.

LCA-analyysi (Life Cycle Assessment) osoittaa, että Kome Compositen ontelokomposiittirakenteet ovat ympäristön kannalta parempia kuin perinteiset materiaalit, mikä tukee kestävän kehityksen tavoitteita. Konttien huoltovapaus ja pitkä käyttöikä tekevät niistä taloudellisesti kannattavan investoinnin. Kome Composite hyödyntää näitä etuja monenlaisissa tuotteissaan, kuten turve/hakekuljetuksissa ja uusissa lavatuotteissa, tarjoten kestäviä ja monipuolisia ratkaisuja logistiikka-alalle.

Lue lisää Kome Composite -tuotteista tästä.

Takaisin uutisiin
X